Уговорени в интернет сбивания имало и в Разград
Уговорени в интернет сбивания имало и в Разград / netinfo

Уговорени в интернет сбивания между групи момчета има и в Разград. Това обяви секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Диана Господинова по време на дискусия за безопасния интернет. Вчера в комисията били гледани 4 възпитателни дела, от които две били именно за подобни побои. Момчетата започвали спор в социалните мрежи, който завършвал с бой в реалността. Тежки инциденти със сериозно пострадали обаче не е имало – обясни Господинова.

Уговорени в интернет сбивания имало и в Разград
netinfo
Дискусията, която МКБППМН и Превантивно-информационният център за наркотичните вещества организираха, бе посветена на Световния ден за безопасен интернет. Той се отбелязва в 60 държави от десет години всеки първи вторник от месец февруари. В Разград целият месец е обявен за месец на безопасния интернет. Част от инициативите през него са свързани със срещи на експертите от двете институции с ученици от разградските училища. С най-малките ще общуват с повече игрови елементи, в средния курс ще правят презентации, а в горния ще прожектират филм на тази тематика и ще провеждат тестове.

В дискусията днес участваха и Женя Калчева от ОДМВР-Разград и Мирослав Добрев от община Разград.

Уговорени в интернет сбивания имало и в Разград
netinfo
15% от учениците са били жертва на тормоз през мобилните си телефони, всеки десети е жертва на тормоз във Фейсбук – сочат национални проучвания, коментирани по време на дискусията. Съвети каква информация да предоставят в интернет получиха младите хора на Разград. Научиха и мястото, където могат за подават сигнали при онлайн тормоз – www.web112.net. Най-честите сигнали за компютърни престъпления в региона са свързани със създаването на профил в порно сайт или сайт за запознанства с реалните данни на неподозиращата жертва – стана ясно още по време на дискусията, в която участваха ученици от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“, ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, ПТГ“Шандор Петьофи“, ПГИ“Робер Шуман“ и СОУ”Хр. Ботев”.

Уговорени в интернет сбивания имало и в Разград
netinfo