Осветиха въжения мост в кв. Чолаковци
Осветиха въжения мост в кв. Чолаковци / DarikNews.bg, архив

Въженият мост на квартал "Чолаковци" във В. Търново вече е осветен. Така кметът Даниел Панов изпълни още един ангажимент, поет пред жителите на квартала. Изградена е захранваща мрежа и са монтирани шест прожектора - два по 150 W и четири броя по 70 W, уточняват от общинската администрация.

За пръв път след построяването на мостовото съоръжение преди десетилетия в посока на бившия Радиозавод е монтирано осветление, което гарантира безопасното придвижване на хората в квартала. Множеството граждани, които се движат в индустриалната зона и се придвижват пеша до квартала, ще могат да го правят безопасно.

По време на среща в Клуба на пенсионера и инвалида в „Чолаковци" през есента на 2012 година Даниел Панов пое ангажимент, че мостът ще бъде ремонтиран и осветен.

По разпореждане на кмета е изградена кабелна мрежа и са монтирани пет броя стълбове с осветителни тела в източната част на района около Областна управа. В тази част на терена на Старото военно училище, където са разположени множество административни сгради, за пръв път се изгражда мрежа и се поставя улично осветление.