С нова класна стая се сдобиха ученици от Елешница
С нова класна стая се сдобиха ученици от Елешница / Община Разлог

Нова класна стая отвори врата в ОУ „Братя Миладинови” село Елешница.

Класната стая е изцяло оборудвана по проект "Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес". Проектът обхваща полуинтернатна група от 25 деца, обучаващи се от 1 до 4 клас.

Новата стая в училището е оборудвана с чинове, гардероби, шкафове и бюро за учителя. На официалното откриване на стаята присъстваха инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог, Сашо Мицин кмет на село Елешница, Лидия Кърпачева директора на училището, родители, представители на училищното настоятелство и ученици.

В ОУ „Братя Миладинови” село Елешница се обучават 80 ученици от 1 до 8 клас. Община Разлог вложи максимални усилия училището да бъде включено в списъка на средищните и защитени училища в България за поредна година.

Това даде възможност училището да има по-голям финансов ресурс, което от своя страна повиши образователния стандарт и подобри материално – техническата база. Списъкът със защитени училища се обновява ежегодно по мотивирано предложение на кмета след взето решение на Общински съвет – Разлог и становище на началника на Регионалния инспекторат по образованието.

Село Елешница е най-отдалеченото населено място от общинския център – на 20 км. Ежедневно през планинска, насечена от опасни завои и стръмни наклони местност, пътуват 20 ученици от махалите "Сенище" и "Елешница" и село Палатик, Община Белица.