45 000 лв. на година е издръжката на 16 села от община Дупница
45 000 лв. на година е издръжката на 16 села от община Дупница / Дарик,архив

45 000 лв. e издръжката на 16 села в община Дупница за миналата година, това обяви кметът Методи Чимев. Включени са освен консумативи за съответното кметство, заявени строителни материали, средства за провеждане на празници и по 2000 лв. за футболните отбори на селата. Това, което са поискали е получено заяви Чимев и допълни, че въпроса за делегираните бюджети за кметствата подлежи на обсъждане. Той обаче коментира, че за решаването на повечето казуси е необходима и помощ от общината, независимо дали ще става дума за допълнително работна ръка, която да бъде осигурена от община Дупница, за почистване на нерегламентирани сметища или за смяна на улично осветление.

Проблемите на селата ще бъдат обсъждани в рамките на следващия месец по време на изнесените приемни на кмета на общината Методи Чимев. Графика вече е изготвен на 7 февруари в с. Бистрица в 14 часа, по-късно през деня в с. Самораново, на 14 февруари в 10 часа в с. Слатино, а след това в селата Дяково и Кременик. На 15 февруари в 10 часа започва срещата в с. Пиперево, същият ден е и приемната в Тополница и Делян. На 21 февруари в 13.30 часа Яхиново, Червен брег и Крайници, на 28 февруари в 13.30 часа в Джерман, Крайни дол и Грамаде, на 7 март в 13.30 часа ще бъде в Баланово, по-късно през деня и в Палатово.

Срещите ще бъдат с продължителност в рамките на 90-120 минути. Конкретните сигнали и въпроси до кмета ще се събират в местните кметства до 12.00 часа на предходния ден за приемна.