Две години затвор за мъж, блудствал със старица-инвалид
Две години затвор за мъж, блудствал със старица-инвалид / DarikNews, архив
Две години затвор за мъж, блудствал със старица-инвалид
61100
Две години затвор за мъж, блудствал със старица-инвалид
  • Две години затвор за мъж, блудствал със старица-инвалид

Ефективна присъда от 2 години лишаване от свобода отсъди състав на Търговищкия районен съд на 38-годишен мъж. Наказанието е за това, че той е блудствал с възрастна жена - инвалид първа група. Присъдата ще бъде изтърпяна при първоначален строг режим.

Вечерта на 17 юли миналата година 38-годишният мъж проникнал в дома на 75-годишната жена. Тя е инвалид и живеела сама в близко до Търговище село. Мъжът използвал физическа сила и заплаха за да извърши гнусното деяние. Бил е употребил и алкохол.

След инцидента старицата била прегледана от лекар. Установено било че няма сериозни наранявания и не се е наложило хоспитализиране.

От събраните материали и сведения по делото станало ясно, че мъжът имал за цел да възбуди полово желание без съвкупление.

Търговищкият районен съд постанови още, че насилникът ще трябва да плати 5 хиляди лева обезщетение на възрастната жена.

Извършителят е познат на правораздавателните органи. Той има условна присъда за извършен от него през 2011 г. грабеж на златен пръстен, което добавя още три месеца към ефективната присъда. От излежаното време ще бъде приспадат приспаднати месеците, прекарани в ареста - от 18 юли 2012 г. досега.

Присъдата подлежи на обжалване в петнадесетдневен срок пред Търговищкия окръжен съд.