И в Дунавци се надяват на Воден цикъл
И в Дунавци се надяват на Воден цикъл / Община Видин

Лошото качество на питейната вода в Дунавци и проблемите с водоснабдяването и канализацията бяха сред основните проблеми, които хората поставиха по време на годишния отчет на кмета на Дунавци Димо Скорчев. Присъстваха и кмета на Община Видин, народният Владимир Тошев и областният управител инж. Цветан Асенов.

Видинският кмет обясни какви са причините да не се реализира досега проект за воден цикъл, заложен от предишната управа на общината. Той пое личен ангажимент, щом се отворят възможности по оперативните програми за периода 2014-2020 г., такъв проект да бъде предвиден. В отговор на въпрос за неотложни ремонти на улици Гергов каза, че още тази година в града ще бъдат баластрирани няколко. Стана ясно още, че общината е обещала в скоро време да се доставят 15 осветителни тела за уличната мрежа, предприети са и необходимите действия за разширяването на гробищния парк.

Кметът на Дунавци Димо Скорчев изказа благодарността си към Герго Гергов за разбирането и подкрепата при решаването на проблемите в града. Той посочи монтирането на нова автобусна спирка, премахването на нерегламентирани сметища, различни дейности по озеленяване и благоустрояване, наемане на над 30 души на работа по програми за заетост.

Гергов заяви, че най-сериозният проблем в цялата община е демографският. „Затова стъпка по стъпка трябва да създадем условия младите хора да се върнат тук“ – каза той. И допълни, че това няма как да се случи без помощта на управляващите. В същото време изрази удовлетворението си, че община Видин, област Видин и държавата са започнали да работят заедно и разговарят на един и същи език. Затова фокусът вече попада и върху този регион.

В подкрепа на това твърдение бяха и думите на депутата Владимир Тошев, който каза, че за първи път от най-малко 30 години насам правителството гледа с отворени очи към Видин. Народният представител съобщи, че общината вече е без запори върху сметките си, благодарение съдействието на финансовото министерство и ще може да работи спокойно. Той също обеща подкрепата си при подготовката на проекта за воден цикъл в град Дунавци.