660 млн. лева инвестиции около Пловдив през 2012-а
660 млн. лева инвестиции около Пловдив през 2012-а / dariknews.bg
660 млн.лева инвестиции около Пловдив през 2012-та година
61093
660 млн.лева инвестиции около Пловдив през 2012-та година
  • 660 млн.лева инвестиции около Пловдив през 2012-та година

Над 660 млн. лева са били инвестирани в региона на Пловдив и на територията на града през миналата година. Това заяви в интервю за Дарик кметът на Пловдив Иван Тотев. По думите му Пловдив и районът около него е мястото с най-много индустриални зони в цялата страна. В съседните на Пловдив общини са обособени четири такива зони с обща площ от 1800 хектара. В момента в Община Раковски се изграждат три предприятия, а през месец май тази година ще бъдат подписани договори за строеж на още три завода в зоната на Радиново в Община Марица.

Тотев отбеляза и инвестициите в инфраструктурата на Пловдив. „През миналата година похарчихме повече от 12 млн. лева за преасфалтиране и създаване на проектна готовност за кандидатсване по европейски програми”, отчете кметът. Тази година се очакват над 20 млн. лева по фонд „Джесика” и още около 10 млн. лева по фонд „Флаг”. „Само за довършването на Колодрума държавата да ни отпусне още около 30 млн. лева”, допълни Иван Тотев.

По отношение на екологията на града, Тотев коментира, че Пловдив работи по различни стратегии в тази област. Освен въвеждането отново на разделно събиране, в момента се разработва проект за залесяване на 640 декара в западната част на града.

(Цялото интервю с Иван Тотев чуйте в прикачения звуков файл)