Варна ще отбележи Международния ден за безопасен интернет
Варна ще отбележи Международния ден за безопасен интернет / © снимка: www.sxc.hu

Отбелязваме Международния ден за безопасен интернет. По този повод в Младежкия дом ще бъдат връчени сертификатите на младежите, успешно преминали дистанционното онлайн обучение по безопасен интернет на Община Варна. Удостоверенията ще бъдат връчени от заместник-кмета доц. Христо Бозов и Светлана Коева - директор на дирекция "Превенции" в общината.

Веднага след това ще се състои публична сесия на тема „Социални мрежи – рискове и възможности, права и отговорности”. Водещи ще бъдат младежи експерти по онлайн безопасност.

Малко по-късно доброволците, присъстващи на събитието, ще се включат в обсъжданията на първия по рода си ТийНет парламент. Това ще стане чрез сайта http://teenet.safenet.bg/.

Дискусиите ще се състоят в сградата на Народното събрание с подкрепата на парламентарната Комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта. Десет делегати от цялата страна, сред които варненецът Цветомир Аврамов, ще дискутират и ще приемат Харта за онлайн правата и отговорностите на младите хора в България.

На 5 февруари 2013 г. близо 100 страни от всички континенти ще отбележат за десети път Международния ден за безопасен Интернет. Събитието е инициатива на Европейската комисия. Тази година фокусът ще бъде върху онлайн правата и отговорностите на потребителите.