Голям интерес към любовния референдум във Вeлико Търново
Голям интерес към любовния референдум във Вeлико Търново / DarikNews.bg
Анкетьорски пункт събира мнения в любовен референдум
61074
Анкетьорски пункт събира мнения в любовен референдум
Анкетьорски пункт събира мнения в любовен референдум
  • Анкетьорски пункт събира мнения в любовен референдум
  • Анкетьорски пункт събира мнения в любовен референдум

Жителите на Велико Търново изразиха своето мнение в първия по рода си Любовен референдум, провеждан у нас, в специален анкетьорски пункт, разположен пред сградата на Община В. Търново. Той беше отворен от 11,00 до 13,00 часа и привлече вниманието на много любопитни минувачи. Подкрепа за инициативата декларира и кметът Даниел Панов.

Допитването, повод за което стана текстът на новата романтична песен „Признание", има за цел да установи склонни ли са дамите да признават чувствата си и да правят първата крачка в любовта. Автор на текста и музиката на „Признание" е музикантът Петко Савов, чиято е и идеята за Любовния референдум.

Инициативата на младия творец, която стартира в последния ден на януари, набира главоломна обществена подкрепа и вече напусна пределите на региона. Благодарение на няколко неправителствени организации, които изявиха желание да помогнат на референдума, анкетни карти се разпространяват почти из цялата страна. Бланки буквално са залели социалните мрежи, анкети се намират и в много заведения в града, разказа Петко Савов.

Чуйте го в първия звуков файл.

В пункта пред Общината анкетираните попълваха специални въпросници. Заедно с анкетните карти се раздаваха и рекламни брошури на постановката „Декамерон" на великотърновския театър, която предстои на 11 февруари.

Референдумът е любима тема във форумите на различни съсловия - на автомобилисти, на музиканти, на майки. Хора от цялата страна масово споделят на профилите си във Фейсбук видеото към „Признание", което се превърна в символ на Любовния референдум. Видеоклипът, дело на „Мастър Медия", разказва приказна любовна история, в която на момичето ще се наложи да признае..

Склонни ли са жените да направят първата крачка - чуйте във втория звуков файл.