Месецът на любовта започна с арт-работилница в къщата на Различния поглед
Месецът на любовта започна с арт-работилница в къщата на Различния поглед / Различният поглед

За пореден път в Къщата на Архитекта, на ул. Сава Силов 37 в Стара Загора, се събраха младежи и доброволци от Стара Загора и от чужбина.

Някои от участниците в арт работилницата комуникираха на различни езици, като например испанската доброволка Сдружение „Различният поглед" по Европейска доброволческа служба, програма Младежта в действие - Мария Росадо, колегите й ЕДС доброволеца Джонатан от Франция и Абтин - доброволец от САЩ от Корпуса на мира. Всички те изпълняват доброволчески мисии с различна продължителност в нашия град. Заедно с местните младежи, те изработваха сувенири по повод празника на любовта Св. Валентин (14.02.) като използваха различни видове бои, брокати и мъниста за декорация на рециклирани предмети като употребявани компактдискове, аудио касетки, плочи. Бяха изработени медальони, украшения, бижута, малки картини и пластики.

МИКЦ е подпрограма на Национална програма за младежта и представлява мрежа от младежки центрове в градове из цяла България. В Стара Загора проектът се реализира от Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед, където освен информация, консултации и обучения за младежи, се организират и интересни арт събития за свободното време, основани на принципите на неформалното образование.

МИКЦ - Различният поглед е приготвил още изненади и интересни събития през настоящия месец. За повече информация и снимки от събитията, посетете www.razlichniatpogled.org.