Трета победа за Ботев Враца в контролите
Трета победа за Ботев Враца в контролите / netinfo

„Ботев“-Враца се наложи с 2:0 над третодивизионния „Червен бряг“ в контролна среща. Това бе трета победа в проверките от началото на зимната подготовка. Преди това момчетата на Тони Здравков надиграха с 2:0 „Септември“-Симитли и с 3:2 „Локомотив“-София. Срещу „Червен бряг“ старши-треньорът на врачани  пусна в игра два различни състава. В 15-ата минута Румен Рангелов бе фаулиран в наказателното поле на домакините, но реферът даде знак, че нарушението е извършено на линията на пеналта.

Зад топката застана Тихомир Найденов, който изпълни технично отсъдения фаул и прати топката в горния ляв ъгъл за 0:1. Последваха куп пропуски за тима на „Ботев“. В средата на втората част новото попълнение в отбора Борислав Борисов проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Румен Рангелов от непосредствена близост покачи на 0:2. Победата на врачани можеше да бъде и по-убедителна, но на няколко пъти страничният съдия спираше опасни атаки на футболистите на „Ботев“ с измислени засади.

„Проверката с „Червен бряг бе една полезна тренировка за нас. Треньорът използва всички налични футболисти. Доволни сме от показаното на терена. Получи се един празник за жителите на Червен бряг, които бяха препълнили трибуните на стадиона, за да гледат футбол от елитно качество“, коментира спортният директор на врачани Валентин Станчев.

Следващата контролна среща на „Ботев“ е на 6 февруари срещу „Спартак“-Плевен. Двубоят ще се играе в Правец.