Двама полицаи осуетиха въоръжен грабеж на хранителен магазин в Шумен
Двама полицаи осуетиха въоръжен грабеж на хранителен магазин в Шумен / снимки: ОД на МВР-Шумен и Дарик-Шумен

Двама полицаи осуетили опит за въоръжен грабеж на хранителен магазин в Шумен. Малко след 19:30 ч. вчера маскиран и въоръжен мъж нахлул в обекта, намиращ се на бул. „Велики Преслав" в Шумен и извадил пистолет, заредил го, насочвайки оръжието към продавачката с думите „Давай оборота".

В същото време в магазина обаче били двама полицаи, които бързо обезвредели нападателя и го задържали. Пистолетът е иззет, установено е, че това е газово оръжие, в което имало един патрон. „При направения личен обиска на нападателя е намерен и нож", обясни говорителят на ОД на МВР-Шумен Ася Йорданова. По думите й, оборота на магазина е бил над 1 000 лв.

Установена е и самоличността на нападателя - той е на 20 години от село Вехтово, известен с прякора Ирджеб. Той има богато криминално досие. Осъждан е два пъти, като в момента обжалва на трета инстанция присъда за наркотици, от 2-години затвор. Има и 25 криминални регистрации.

„При наличието на 25 регистрации той е на свобода и извършва ново престъпление. Започнал е с криминални престъпления още на 8 години", заяви директорът на шуменската полиция Любомир Христов. По думите му, младежът е изтърпял и 8-месечна ефективна присъда.

Той изказа благодарности към служителите на реда, които са били в магазина и бързо са неутрализирали въоръжения нападател. Двамата са били цивилни и са пазарували в магазина, когато маскирания е нахлул с оръжието. Моментално са го съборили на земята и го обезвредили.

20-годишният Ирджеб е задържан за срок от 24 часа.