Жена измами затворник с 200 лв.
Жена измами затворник с 200 лв. / DarikNews.bg

21-годишна жена от Долна Оряховица е измамила затворник с 200 лв., установиха криминалисти от полицейското управление в железничарския град. В началото на август миналата година 23-годишен мъж от Трявна излежавал присъда за кражба в затвора в Троян заедно с мъжа, с когото извършителката живеела на семейни начала.

Двамата се разбрали да се обадят на жената и да й предложат да й изпратят пари, а тя да им напазарува продукти и да им ги занесе. Така два дни по-късно тревненецът изпратил 200 лв. Жената получила сумата в пощенската станция в Д. Оряховица, но така и не закупила поисканите продукти. По-късно приятелят й бил освободен от затвора.

След като близо 6 месеца затворникът чакал безрезултатно момичето да се появи с вещите, в началото на януари тази година той подал сигнал в полицейското управление в Г. Оряховица, че е бил измамен. След проведени действия по разследването жената е установена от полицейските служители. Тя няма  съдебни и криминални регистрации. В полицейското управление в Г. Оряховица е образувана преписка. Работата по случая продължава.