ЧЕЗ ще даде стипендии на двама ученици от ПТГ Джон Атанасов
ЧЕЗ ще даде стипендии на двама ученици от ПТГ Джон Атанасов / Дарик- Кюстендил ,архив

"ЧЕЗ България" започва да изпълнява стипендиантска програма в пет средни професионални гимназии в Западна България, една от които е Професионалната техническа гимназия "Джон Атанасов" в Кюстендил. Компанията ще предостави по две месечни стипендии за двама ученици от 12- ти клас, през втория срок на учебната    2012-2013 г.

В кампанията на ЧЕЗ- „Подкрепа на средното професионално образование" са включени видинската Професионална гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров", Професионалната гимназия по механоелектротехника в град Ловеч, плевенската Професионална гимназия по механоелектротехника, Професионалната гимназия по механоелектротехника „Христо Смирненски" в град Кнежа и Професионална техническа гимназия „Джон Атанасов" от Кюстендил.

Стипендиантите ще бъдат избирани с конкурс, на който ще представят свое есе. Темата на заданието е съобразена с направлението на съответната професионална гимназия (техническо или икономическо). Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в началото на март тази година. Срокът за предаване на конкурсните работи е 17- ти февруари.

„В годините на прехода много млади хора напуснаха България, защото не виждаха перспективи за професионално развитие. С нашата кампания за подкрепа на средното професионално образование ние показваме, че ситуацията вече е различна. Това е инициатива, от която всички печелят - не само младите хора, но и нашите компания, тъй като на най-талантливите бъдещи професионалисти ще бъдат предоставени и възможности за работа в структурите на ЧЕЗ в България", каза Петър Баран - главен оперативен директор на „ЧЕЗ България".