Стефан Воденичаров е жертва на кризисен пиар според левицата
Стефан Воденичаров е жертва на кризисен пиар според левицата / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Стефан Воденичаров е жертва на кризисен пиар, смята Антон Кутев
60934
Стефан Воденичаров е жертва на кризисен пиар, смята Антон Кутев
  • Стефан Воденичаров е жертва на кризисен пиар, смята Антон Кутев

Председателят на БАН Стефан Воденичаров, който е предложението на правителството за нов образователен министър, стана жертва на кризисен пиар. Това коментира депутатът от левицата Антон Кутев.

Въпреки качествата му ние няма да го подкрепим за поста, защото за три години и половина видяхме отношението на Борисов и на Дянков към науката и към БАН конкретно, заяви Кутев.

Според него с този акт премиерът Бойко Борисов се опитва да купи индулгенция. "Съжаляваме, но Борисов трябва да знае, че интелект не се купува. За нас това, което се случва, влизайки в министерството, Стефан Воденичаров не е толкова важно как ще влезе, за нас е много важно как Стефан Воденичаров ще излезе само след три месеца от това министерство. И, тъй като, за съжаление, ние сме убедени, че политиката, която водеше вече повече от три години и половина това правителство, няма да се промени с неговото назначаване, ние считаме, че той няма как да бъде полезен в този министерски стол. Именно за това няма да го подкрепим", допълни депутатът от левицата.

Антон Кутев с категоричност заяви, че няма никакви съмнения в качествата на Воденичаров, а по-скоро в провежданата до момента политика.

"За съжаление сме напълно сигурни, че този човек е използван с политически цели за сдобиване на индулгенция от хора, които никога не са имали отношение към науката и нямат никакво намерение да го придобиват", каза още Кутев.