Битката за Бедечка – отговорът на Живко Тодоров
Битката за Бедечка – отговорът на Живко Тодоров / dariknews.bg, архив

Гражданското сдружение „Бахчи Бедечка" поиска оставката на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Поводът за недоволството на реститутите е внесеното през миналата седмица предложение на градоначалника за преразглеждане на общия устройствен план на града касаещ парка. Ето и неговият коментар пред Дарик:

„Позициите са ясни-да се запазят зелените територии в града.Техният интерес е да се застроят имотите, които са им върнати през 2003-та година. Това не е конструктивен диалог. Ако самите собственици милеят за града си ще седнат на диалог с нас за разумни обезщетения Нека да защитават интереса си, но мисля, че е по-важен този на 150 хил. старозагорци.

Относно исканията-в рамките на един месец собствеността им да бъде заменена с общински имоти или да бъде изплатена, искам да заявя, че това няма как да се случи чисто законово и то в тези срокове. Може да се сформира комисия от общината, която да разговаря със собствениците. Разбирам, че са изнервени след толкова години чакане.

Ако се отчуждят имотите, стават публична общинска собственост със статут на парк. Така, че спекулациите за застрояване и частни интереси в тази посока са много плоски. За мен това е абсурдно изказване".