Общината спечели делото за Водния проект
Общината спечели делото за Водния проект / снимка: dariknews.bg/архив

 

Община Пловдив е спечелила на последна инстанция делото за големия воден проект, съобщи зам.-кметът Александър Държиков.

Върховният административен съд е потвърдил решението на Комисията за защита на конкуренцията, която отхвърли претенциите на „ПТХ холдинг” АД, собственост на Васил Божков, срещу избора на изпълнител на проекта.

След решението на съда се очаква до два месеца да бъдат подписани новите договори и да се започне работа.

Първият етап от Водния проект предвижда ремонт на канализация и водопроводни мрежи с цел пречистване на отпадните води на Пловдив. Дейностите ще се извършват в част от район „Северен”, както и зоните около бул.”Дунав” и „Брезовско шосе”.

Целият интегриран проект за водите на града е на обща стойност 145 млн. лева. Договорът беше подписан в средата на месец февруари 2012-та година. По него трябва да бъдат подменени 14 км водопроводи, 800 сградни отклонения, както и 16 км второстепенна канализационна мрежа. Ще бъде извършена и рехабилитация на близо 3 км от съществуващ колектор, както и доизграждане на пречиствателна станция за отпадни води.

Проектът трябва да приключи до 2014-та година, като съфинансирането, което трябва да осигури общината по него възлиза на 16,7 млн. лева.