Ожесточени сражения се водят в региона на Дамаск
Ожесточени сражения се водят в региона на Дамаск / снимка: Reuters, архив

Ожесточени сражения между частите на сирийския режим и опозиционните сили се провеждат в южната част на Дамаск, предаде АФП.

Сражения, съпроводени от експлозии, се водят в южния квартал „Кадам".

Междувременно боеве се провеждат и край сграда на военновъздушната отбрана в Млиха, югозападно от Дамаск, предава агенция Фокус.

В същия регион, градовете Дарая и Муадамия се намират под снаряден обстрел.

Междувременно американският президент Барак Обама заяви в интервю, че се двоуми дали САЩ да се намесят за разрешаването на конфликта в Сирия, предава АФП.

"В положение като това в Сирия трябва да се запитам можем ли да постигнем промяна?", заяви американският президент в интервю за сп. "Ню Рипъблик", цитирано от БГНЕС. "Ще има ли последици от военна намеса? Как тя ще се отрази на способността ни да подкрепяме войските, които все още са в Афганистан? Какви биха били последиците от намесата ни в страната? Няма ли това да доведе до още по-голямо насилие или използване на химически оръжия? Каква е най-добрата перспектива за стабилен режим след Асад? И как съпоставям десетките хиляди убити в Сирия спрямо десетките хиляди, които в момента са избивани в Конго?", пита се Обама.

"И постоянно трябва да мисля за това къде и кога САЩ могат да се намесят или да предприемат действия по начин, който отговаря на нашия национален интерес, на нашата сигурност, на най-високите ни идеали и на общочовешкото ни чувство", посочи американският президент. "И преценявайки тези решения, аз вероятно мисля повече, отколкото другите не само за нашата невероятна сила и способности, но и за нашите ограничения", допълни той.

Обама заяви, че трябва да взема решения, които балансират всички тези въпроси, и изрази надежда, че в края на президентския си мандат ще може да погледне назад и каже, че е взел повече правилни, отколкото грешни решения.