Около 30 души с увреждания са поискали специализиран транспорт до избирателните секции
Около 30 души с увреждания са поискали специализиран транспорт до избирателните секции / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Около 30 хора с увреждания са поискали специализиран транспорт до избирателните секции
60826
Около 30 хора с увреждания са поискали специализиран транспорт до избирателните секции
  • Около 30 хора с увреждания са поискали специализиран транспорт до избирателните секции

Около 30 души с увреждания в София са поискали да ползват специализиран транспорт до избирателните секции. Това съобщи за Дарик началникът на дирекция „Социални дейности" в общината Минка Владимирова.

От тях 22-ма възрастни хора с увреждания са ползвали транспорт на десет такива фирми. Специализираният транспорт работи до края на изборния ден, като към момента няма сигнали за нарушения в специализираните секции, в които гласуват хора с увреждания.

Над 60 са секциите в София, в които могат да гласуват хората с увреждания. Сградите на тези училища трябва да бъдат обособени по подходящ начин за целта.

В Първа английска гимназия имаше оплакване от жена с увреждания, която е имала проблем със заледения двор на училището.

Хора с увреждания се допускат в училището с автомобили, но за целта те трябва да поискат от охраната в двора да отвори вратата изцяло, обясни в отговор председателят на секцията Антоанета Чомаклийска. Тя подчерта, че снегопочистването на двора не е задължение от председателите на комисиите, а на управата на училището.