12 гласуват с удостоверения. 529 полицаи пазят референдума
12 гласуват с удостоверения. 529 полицаи пазят референдума / Darik News, архив

12 удостоверения на граждани с изгубени или невалидни лични документи са издадени до обяд от звената "Български документи за самоличност" в област Хасково. От полицията напомнят, че от вчера паспортните служби са на пълен работен ден, а днес заявления от граждани приемат до 17 ч.

Удостоверенията се издават след цифрово заснемане на лицето на заявителя и снемане на неговия подпис при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта. Удостоверения може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта, което се отразява в централизираната информационна система за документи за самоличност на МВР. То се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно само за деня на референдума - 27 януари 2013г.

529 полицейски служители охраняват 464-те секции в област Хасково и къмъ момента няма сигнали за нарушения на обществения ред в изборните помещения или в близост до тях, информират от полицията.