233 души загинаха при пожар в дискотека в Бразилия
233 души загинаха при пожар в дискотека в Бразилия / снимки: БГНЕС

Пожар отне живота на 233 души в дискотека в бразилския град Санта Мария в щата Рио Гранде ду Сул. Идентифицирани са телата на 185 загинали. В болници към момента се намират 92 души, по-голямата част са пострадали от интоксикация.

14 души с най-тежките изгаряния са откарани в болница в град Порто Алегри, който се намира на 300 километра от Санта Мария, предава агенция Фокус.

По-рано беше съобщено, че трагедията е отнела живота на 245 души, предаде ИТАР-ТАСС. Около 50 пострадали са хоспитализирани, като много от тях са в крайно тежко състояние.

Според началника на пожарникарите, които успели да овладеят огнената стихия, основната причина за смъртта на посетителите е задушаване, посочва БГНЕС.

Свидетели заявили, че огънят е тръгнал в резултат на малко пиротехническо шоу на един от певците. Пламъците достигнали тавана и след това обхванали цялата дискотека.

233 души загинаха при пожар в дискотека в Бразилия
netinfo

Президентът на Бразилия Дилма Русеф обяви тридневен общонационален траур, съобщи пресслужбата на президентската администрация, цитирана от РИА Новости.

По-рано тя се срещна с пострадали при пожара в нощния клуб. Русеф прекъсна своето участие в провеждащата се в Чили среща ЕС - Латинска Америка, отмени планираните срещи с лидерите на Аржентина и Боливия и се завърна в родината си.

По непотвърдена информация в клуба е имало около 2000 души, а той е бил само с един вход.