Сан Хосе и Чикаго газят наред в НХЛ
Сан Хосе и Чикаго газят наред в НХЛ / Reuters

Отборите на Сан Хосе и Чикаго продължават да са без загуба в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) и след снощните двубои. Във своята зала Шаркс буквално разкъсаха Колорадо Аваланч с 4:0, докато Блекхоукс далеч по-трудно надделяха с 3:2 като гост на Кълъмбъс.

За „акулите“, които са втори в Западната конференция с 4 победи от 4 мача, отново на висота бяха двете големи звезди Патрик Марло и Джо Торнтън. Първият от двамата канадци се отчете с 2 гола и асистенция за вечерта и по този начин се изравни със съотборника си, който до този момент оглавяваше еднолично класацията за отбелязани точки (по системата гол+пас – б.р.). Много силен мач изигра и вратарят на Сан Хосе Томас Грайс, който отрази цели 24 удара към вратата си.

Сан Хосе откри резултата сравнително късно през първата третина, когато Марло реализира при числено предимство. Сценарият се повтори и през втората част, като отново лявото крило на Шаркс се разписа, докато отборът му бе с човек повече на леда. Торнтън предреши всичко с ранно попадение в последния период, а Мат Ървин оформи крайното 4:0 с хубав удар от малък ъгъл.

Лидерът на Запад Чикаго Блекхоукс пък се потруди доста, за да запази 100-процентовия си ход, след като позволи на Кълъмбъс да открие чрез Марк Летесту след 7 минути игра в първата част. Още преди изтичането й обаче Дейв Боланд реализира третия си гол за сезона, а в следващата Брайън Бикел направи 2:1 за „черните ястреби“.

Във финалния период капитанът Джонатан Тоус покачи на 3:1, а силите на домакините стигнаха само за още един гол, който бе недостатъчен, за да избегнат 3-ата си загуба от изиграните 5 мача до момента.

Останалите резултати в НХЛ:

Торонто – Ню Йорк Рейнджърс 2:5

Филаделфия – Флорида 7:1

Сейнт Луис – Далас 4:3

Лос Анджелис – Финикс 4:2

Едмънтън – Калгари 3:4

Нашвил – Анахайм 2:3 (след дузпи)