Иван Костов: Доган елеминира опитите за разцепление на ДПС
Иван Костов: Доган елеминира опитите за разцепление на ДПС / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Няма политическо пространство за формацията на Касим Дал в бъдещата политика. Със случилото се преди седмица Ахмед Доган елиминира опитите за ново разцепление в електората на ДПС. Така отговори лидерът на ДСБ Иван Костов на въпрос дали се страхува от коалиция между Касим Дал и СДС при гостуването си в предаването „България говори” по Нова телевизия.

Костов посочи, че още е рано да се дава оценка на новия председател на ДПС Лютви Местан. Тепърва ще се види доколко наистина ще е лидер и дали не е поставен отпред като марионетка само, за да може Ахмед Доган да си стои отзад и да дърпа конците, коментира той.

„Не съм истински смел, по-скоро съм някакъв храбрец, който недооценява опасностите”, призна Костов в отговор дали някога се е страхувал, че ще бъде нападнат. „Аз може би нося някаква детска наивност, че нищо няма да ми се случи. Разбира се, това не означава, че не ме е било страх, но това са редки мигове, по-скоро уплах. Това е част от професията - хората да негодуват срещу тебе, да хвърлят яйца, домати по тебе, това се е случвало на най-великите политици. Това е така да се каже риска на професията”, коментира още лидерът на ДСБ.

Иван Костов заяви още, че не му е забавно в парламента. По думите му „парламентът трябва да работи на пълен ход, а не да е „една все по-жалка политическа трибуна за предизборна агитация”.