До дни започва реализация на спортни проекти за над 36 000 лв.
До дни започва реализация на спортни проекти за над 36 000 лв. / netinfo

Народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев и представителят на Министерството на физическото възпитание и спорта в Русенска област Иван Дончев се срещнаха с ръководители на спортни клубове. Поводът за срещата бе подготовката на проекти, с които клубовете кандидатстват всяка година за финансиране от министерството по програмата „Спорт за деца в свободното време". Темата бе качеството на подготовка на проектите и начина на отчитане на свършеното след завършването им.

Нунев отбеляза, че се допускат слабости, които биха създали проблеми и в бъдеще в горепосочените два аспекта. Необходимо е професионалисти да бъдат ангажирани от клубовете в оформянето на документацията и писането на проекти, за да се предотврати евентуалното им отхвърляне. През пролетта на тази година в Русе ще се проведе работно съвещание с представители в министерството, за да се уточнят неяснотите и се избегнат проблеми в бъдеще при проверки от страна на Сметната палата.

„Подкрепата е пълна от наша страна и ще продължи да е такава", увери депутатът присъстващите. Той обаче поиска от тях да се съобразят с изискванията на министерството в своята работа по програмата.

Обсъдени бяха и конкретни въпроси, свързани с ползването на спортната база, признаването на наемите в отчетите след завършване на проектите и т. н.

През тази година в Русенска област са одобрени 9 от общо 12 подадени проекта на стойност над 36 000 лева. Тяхната реализация започва след дни. Общо в цялата страна са били подадени за разглеждане от ресорната дирекция в министерството 283 проекта, като близо 200 са одобрените. Между тях ще бъдат разделени 1 млн. лева.