Над 150 чиновници минават обучение по италиански модел
Над 150 чиновници минават обучение по италиански модел / Деляна Михнева

Над 150 чиновници от пет региона ще преминат обучение за повишаване капацитета на работата си по италиански модел. Между 30 и 35 служители от Южен Централен район - областните администрации в Смолян, Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково ще обменят опит в сферата на управлението на човешките ресурси. В края на обучението ще бъде създадена електронна платформа за споделяне на информация и идеи между българи и италианци. Тя ще се изготви на три езика - български, английски и италиански, а чиновниците ще бъдат запознати с нея на специално организиран семинар.

Проектът е стартирал през април 2012 година и ще продължи до октомври 2013-а. Той е на стойност малко под 1 млн. лева и се осъществява по ОП „Административен капацитет". Международен партньор на петте администрации е ESU - Падуа (Регионална агенция за правото на университетско образование) към Областна администрация Венето, Италия.

Домакин на срещата в Пловдив бе областният управител Здравко Димитров. Той се срещна с италианските партньори по проекта Джулио Кампана и Джан Пиетро Парони. Пловдив е една от трите областни администрации, които нямат забележки от правителството относно управление на финансите и качество на обслужване на гражданите през последната година. С този проект ще продължим да следваме тази положителна посока, заяви Димитров на срещата.