Уволнен от НСО: Исках още гардове за НДК, шефът отказа
Уволнен от НСО: Исках още гардове за НДК, шефът отказа / снимка: БГНЕС
Отговорен за случая с Доган е шефът на НСО, смята уволненият полк. Райков
60740
Отговорен за случая с Доган е шефът на НСО, смята уволненият полк. Райков
  • Отговорен за случая с Доган е шефът на НСО, смята уволненият полк. Райков

Полк. Георги Райков от НСО, който беше наказан с дисциплинарно уволнение заради нападението срещу Ахмед Доган, заяви в интервю за Дарик, че е изискал допълнителни мерки преди конференцията на ДПС.

Той е поискал повече служители от тези, които са били в залата, но шефът на НСО му е отказал.

Началникът на авангарда, който отговарял за охраната на мероприятието в Зала 3 на НДК, смята, че ръководството от НСО е трябвало да понесе отговорност за станалото.

Според него на една такава конференция, където хората са в постоянно движение, няма как да подозираш всеки. "При положение, че не беше извършена пълна проверка на всички присъстващи, беше допуснато това да се случи. С хората, които ми бяха дадени, съм направил всичко необходимо. Ясно е казано, че охраняваните лица от НСО са основен ангажимент на началника, нали затова е началник, иначе е много лесно да се измиват ръцете с един, втори, трети. Неговата отговорност опира до това, че многократно му беше предлагано да бъдат взети всички мерки, а той не се съгласи с това. Пълни мерки означава да се прави чекинг на всеки, който влиза в залата, техническа проверка. Абсолютно разочарован съм и се чувствам предаден, това е точната дума", сподели полк. Райков.