Условни присъди за разпространение на наркотици
Условни присъди за разпространение на наркотици / Дарик Габрово, архив

Условни присъди получиха трима габровци за притежание и разпространение на наркотици. Наказанията бяха определени след одобрено споразумение между прокурора и защитниците на подсъдимите. И тримата се признаха за виновни.

В.С. през периода  февруари 2011 г. -  април 2012 г., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, придобил, държал  и разпространявал, използвайки личния си автомобил „Мерцедес", на публични места в Габрово, високорискови наркотични вещества - амфетамин и марихуана, на обща стойност 3 354,60 лв. За извършеното престъпление му е наложено наказание от 3 години лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 5 години, както и глоба в размер на 10 000 лв.

Със същото споразумение Й.Б.  се признава за виновен в това, че държал в себе си и в жилището си на ул. „Софроний Врачански" в Габрово - част от две таблетки амфетамин с нетно тегло 0,115 грама, коноп (марихуана) с общо нетно тегло 20,715 грама и една цигара, съдържаща смес от марихуана и тютюн, всичко на обща стойност 130,04 лева. Налага му се наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години.

 С одобреното споразумение на третия обвиняем - Х.Х., се налага наказание от 1 година лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Мъжът се призна за виновен в това, че  в жилище на ул. „Видима" в Габрово без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение в  Габрово амфетамин с общо нетно тегло 43,090 грама на обща стойност 1 292,70 лева.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.