Боливуд идва на българското Черноморие
Боливуд идва на българското Черноморие / netinfo

Президентът на асоциацията на индийските филмови продуценти Мукеш Бхат ще снима филм в България, съобщават от курорт „Албена”. Известният филмов продуцент е приел поканата да посети курорт „Албена” през юни заедно със снимачен екип.
Това е станало по време на среща със Стефан Йонков, ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси на България в Индия и Йовка Страшилова, зам. директор продажби в курорта „Албена“.

Обсъдени са конкретни стъпки за реализиране на изнесена филмова продукция на Боливуд в България, която да популяризира страната ни като туристическа дестинация в Индия и да даде началото на дългосрочно партньорство в сферата на филмовото изкуство.

Срещата с Мукеш Бхат е организирана в рамките на българското участие в азиатското изложение „САТТЕ 2013“ ,продължаващо в Мумбай до 22 януари. По време на разговорите Мукеш Бхат е споделил, че вече е заснел 27 филма в различни държави по света и те са стимулирали индийските туристи да пътуват и открият местата, където са заснети любимите им филмови герои.

Известният филмов продуцент е приел поканата да разгледа страната ни и открие красиви локации за своя филм и очаква с нетърпение посещението си в България през юни.  Курорт „Албена” ще осигури пътуването и настаняването на индийския продуцент и снимачния екип. Мукеш Бхат споделя още, че се чувства щастлив от факта да бъде първият, заснел хитов филм в България. Той желаел да надмине очакванията на страната ни за ефекта на филма върху туризма на България.

Една от най-големите звезди на индийското кино Кушал Тандон и неговата приятелка Елена Боева посетиха щанда на Албена по време на туристическата борса SATTE 2013 в Мумбай, допълват от пресцентъра на курортния ни комплекс.

В присъствието на множество местни медии и участници в изложението двамата получиха ваучер за 7-дневна почивка в Албена за успешното си представяне в известното танцувално шоу "Nach Baliye". Стотици присъстващи в панаирното градче използваха присъствието на боливудската звезда и чаровната българка, за да вземат автографи от тях и да си направят снимка за спомен.

Кушал Тандон е на 28 години. През миналата година той получи престижните награди Zee Gold Awards за златен дебют и Indian Telly Awards за свежо ново лице в киното.
С Елена Боева се запознават във филмовата академия в Ню Йорк.