Съветник от ГЕРБ реши само за ден 6-годишен поблем във В. Търново
Съветник от ГЕРБ реши само за ден 6-годишен поблем във В. Търново / снимки: ГЕРБ

Повече от 6 години живеещите на ул. „Максим Райкович" великотърновци се опитват да се справят с хрумването на свой съсед да задръсти пътя със стари коли.

Преди време великотърновски антиквар, който е любител и колекционер на марката „Волво", решил да държи на тясната уличка пет от старите си возила, които не са в движение. Освен, че загрозяват една от най-атрактивните части на старо Търново, неподдържаните трошки правят невъзможно разминаването на две превозни средства в този участък. Възпрепятстват и преминаването на големи автомобили.

Заради старите возила от години съседите на антикваря не могат да откарат дърва за огрев до къщите си, тъй като камионите не минават от там. Най-големият страх на хората обаче винаги е била възможността от възникване на пожар, тъй като в този случай нито една от колите на пожарната не би имала достъп до мястото на инцидента.

От години живущите на "Максим Райкович" пишат жалби и сигнали до всевъзможни институции, но разрешение на проблема така и не бил намерен. Преди дни техни представители запознаха с него общинския съветник от ГЕРБ Деян Хаджийски. Местният парламентарист незабавно внесе сигнала в отдел „Екология".

След предписание на експертите колекционерът на Волво бе принуден да премести петте старит коли. В момента те се намират в имот от долната страна на улицата, където са и останалите грохнали возила на мъжа. Мястото е превърнато в своеобразна автогробница.