Фандъкова настоя за проверка на топлинните счетоводители
Фандъкова настоя за проверка на топлинните счетоводители / снимка: БГНЕС, aрхив

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска да се провери работата на топлинните счетоводители във връзка с декемврийските сметки за парно в София. Тя напомни, че Топлофикация отчита потреблението на топлинна енергия на входа, а разпределението по апартаменти се отнася към топлинното счетоводство. Затова тя иска да бъдат проверявани всички сметки и работата на фирмите за дялово разпределение.

„За съжаление топлоподаването не се отчита всеки месец. Това е решение на „Топлофикация", както и законодателно решение. Според мен, ако се отчита всеки месец, тази сума, която се начислява, ще бъде по-близка до реално употребената", изрази мнение пред TV7 столичният кмет. По думите й, когато става дума за начисление по прогнозни данни, няма как да вярваме, че това, което получаваме като дължима сума, е вярното. Тя смята, че може да се мисли в тази посока, защото спадането на доверието на клиентите означава лошо развитие на дружеството. „Така че самото дружество има интерес да работят за повишаване доверието на клиентите, а не обратното, както се случва в момента", посочи още Фандъкова.

Преди дни столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди да бъде направена проверка на "Топлофикация София" във връзка с декемврийските сметки за парно, като се очаква тя да приключи следващата седмица. От своя страна пък топлофикационното дружество настоява фирмите за дялово разпределение да проверят всички сметки за парно с ръст над 21 на сто, като резултатите ще станат ясни до края на януари.