Стивън Джерард се закани да счупи рекорда на Дейвид Бекъм
Стивън Джерард се закани да счупи рекорда на Дейвид Бекъм / БГНЕС

Капитанът на Ливърпул и националният отбор на Англия по футбол – Стивън Джерард сподели, че смята да подобри рекорда на Дейвид Бекъм за полеви играч с най-много мачове за родината си.

Приятелският мач срещу Швеция през ноември миналата година ще се запомни освен с феноменалният гол на Златан Ибрахивомич и със стотния мач за 32-годишният полузащитник. Ако „трите лъва“ се класират за Мондиал 2014, то Джерард ще има всички шансове да подобри постижението на Бекъм от 115 двубоя.

„Личната ми амбиция е да изиграя колкото се може повече срещи – рекордът на Дейвид Бекъм е пред мен, така че ще дам всичко от себе си, защото той е много специален играч“, заяви лидерът на мърсисайдци.

„Не искам допълнително да завишавам очакванията, те така или иначе ще стигнат до небето ако и когато се класираме за Световното първенство. Остават ни още няколко важни мача, но съм уверен, че ще играем на финалите“, допълни той.

„Това е голям турнир и на такъв форум винаги е нужно мъничко късмет. Тогава невъзможното става постижимо – правил съм го с Ливърпул, видях и Челси да го правят миналата година (в Шампионската лига – б.р.)“, каза още Джерард.