Хванаха габровец, отглеждал халюциногенни гъби
Хванаха габровец, отглеждал халюциногенни гъби / ОД на МВР

26-годишен габровец е задържан заради халюциногенни гъби, съобщават от полицията. П.Р. е регистриран за взломни кражби, отнемане на МПС, притежание на наркотични вещества и грабеж.

Установено е, че мъжът отглеждал различни по вид халюциногенни гъби от рода „Псилоциб", като пригодил за целта едно от помещенията в жилището си. При извършеното претърсване са намерени и иззети 6 пластмасови съда със засети псилоцибинови /наричани още магически/ гъби в различен стадий на развитие, специализирано оборудване за отглеждането им /нагреватели, торови препарати и др./, средства за опаковането им, както и 200 грама изсушена субстанция.

Най-общото въздействие при употребата им се изразява в силно емоционално състояние на еуфория и визуални и слухови халюцинации.

Предстоят експертизи, имащи за цел да бъдат установени точният вид на отглежданите гъби и количеството наркотично вещество, съдържащо се в тях.

П. Р. е задържан за срок до 24 часа, като срещу него е започнато досъдебно производство за производство и разпространение на наркотични вещества.