Момченце се роди на Бабинден в „МБАЛ-ЛевскиЕООД
Момченце се роди на Бабинден в „МБАЛ-ЛевскиЕООД / dariknews.bg

 

Общо 10 деца са родени от началото на годината до сега в Родилно отделение на болницата, а през 2012 г. те са 140, съобщиха от пресцентъра на Община Левски.

На тържество в Родилното отделение, кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави акушер-гинеколозите от „МБАЛ-Левски"ЕООД по случай Деня на родилната помощ, родителите на децата родени в началото на новата година и на бебето родено в края на 2012-та година.

Момченце се роди на Бабинден в МБАЛЛевски"ЕООД
netinfo

За мен този ден е денят на надеждата, каза кметът на общината г-жа Александрова като благодари на акушер-гинеколозите от сърце за всеотдайния труд. Пожела да се раждат повече деца, защото колкото повече деца се раждат толкова повече смисъл имат дългосрочните програми на Общината.
Много радост и безоблачно детство пожела на децата, а на техните родители, работа и възможност да им осигурят всичко от което имат нужда, да останат в общината, много здраве и късмет.

Семействата получиха от Община Левски цветя, поздравителни адреси и подаръци.

Момченце се роди на Бабинден в МБАЛЛевски"ЕООД
netinfo

С песни, стихове и танци децата от ДГ"Локомотив" и читалище „Георги Парцалев" поздравиха всички и поднесоха цветя в знак на признателност.

Павлин Юмеров е първото бебе родено през 2013 г.в Родилно отделение на болницата в Левски на Таня Петрова и Айхан Юмеров от село Аспарухово. Павлин се ражда на 3 януари, 3.300 кг, за 23 годишната му майка това е второ раждане. Павлин си има сестричка.

Никола Николаев Великов се ражда на 31 декември. Той е последното бебе за 2012г. родено в отделението и е от село Малчика. Първо рожба на Петя Петрова и Николай Николаев очаквана с трепетно вълнение.

Лора е родена на 7 януари в семейството на Ралица и Ивайло Ганчешки, а Валентина на 11 януари в семейството на Красимира и Петър Петрови от град Левски .

„Въпреки миграционните процеси, при нас се запазва броя на ражданията, което гово-ри за относително стабилизиране през последните години, отбеляза завеждащият Родилно отделение д-р Ангел Петков, като благодари за помощта, която оказват земеделските кооперации.

Родилките благодариха на екипа на отделението за високия професионализъм, грижите и вниманието с което са обградени. За децата и майките в отделението се грижат трима лекари, седем акушерки и три санитарки.