Англичанче се роди на Бабинден в горнооряховската болница
Англичанче се роди на Бабинден в горнооряховската болница / снимка: Община Горна Оряховица

Бебешки комплект за изписване получи от кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев майката на роденото в днешния празничен ден бебе. Малкият Джордж проплака в 04.00 ч. на 21 януари в родилното отделение на горнооряховската болница „Св. Иван Рилски".

Инж. Добрев лично поздрави майката на момченцето-Виктория Уилямс. За 39-годишната британска гражданка, която живее във Велико Търново, това е трето раждане. И трите деца на Виктория са родени в АГ отделението на горнооряховската болница. Младата жена беше изключително развълнувана и благодари на ръководството на Общината за оказания жест.

Да се раждат повече деца в горнооряховското отделение, да се чува детски смях в повече семейства, пожела на екипа на АГ отделението инж. Добромир Добрев. По стара традиция градоначалникът дари с хавлиена кърпа и сапун старшата акушерка Снежана Белчева. Завеждащият Акушеро-гинекологичното отделение д-р Димитър Сотиров получи поздравителен адрес от кмета и погача. Торта и символични подаръци от името на Общината получи целият екип на отделението.

Заедно с инж. Добромир Добрев, празникът за деня на родилната помощ уважиха и председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, зам.-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева, Деница Коева, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки" Милена Николова, общински съветници.

35 са ражданията от началото на годината в горнооряховското родилно отделение. Има и една двойка близнаци, които са се родили на 20 януари. През 2012 г. в отделението ражданията са общо 569. Има 4 двойки близнаци. 372 от бебетата са от Горна Оряховица, а останалите от близките населени места. Освен жени от Горна Оряховица, отделението предпочитат и родилки от общините Лясковец, Стражица, Златарица, Велико Търново. За тях и за бебетата се грижи екип от 10 лекари, 20 акушерки.

По инициатива на общинската структура на ГЕРБ е направен ремонт на залата за изписване на бебета. Помещението не е реконструирано от повече от 35 години. Сега залата е с обновена подова настилка, нов фототапет, подновена ламперия, боядисани радиатори, почистени и изпрани мебели.