Етър взема национали на екзотични държави, няма 1000 лева за картотеки на юношите
Етър взема национали на екзотични държави, няма 1000 лева за картотеки на юношите / DarikNews.bg, архив

Пореден национал от екзотична държава привлича "Етър- 1924". Към 24- годишния Жерсон Рибейро, който има участие за първия отбор на Кабо Верде /острови Зелени нос/, се присъедини националът на Сиера Леоне- Сюлейман Сесай. Нападателят е израснал в академията на „Интер" (Милано), а после две години е бил част от първия отбор на „Парма", но без официален мач.

Сесай е роден във Фрийтаун, столицата на Сиера Леоне, на 19 септември 1991 г. и е висок 182 сантиметра. От 2006 г. е в академията на миланският гранд. Любопитно е, че на 13 февруари 2008 г. тогавашният треньор на "Интер" Роберто Манчини го пуска в контрола срещу втородивизионния швейцарски „Киасо", в която вкарва гол за крайното 3:3. После Сесай минава през „Парма" и белгийския ФК „Брюксел". В националния отбор на Сиера Леоне дебютира в квалификациите за Купата на африканските нации през октомври 2010 г. в мача срещу ЮАР, завършил 0:0. В „Етър- 1924" е от началото на лагера в Белек.

Белгийският стопер Лоран Кастелана, който вкара гола в контролата с ФК „Баку", завършила 1:1, пък е роден в Лиеж на 17 януари 1987 г. Той е висок 185 сантиметра и тежи 84 килограма. Действа като централен защитник и десен бек. Юноша е на „Стандарт" (Лиеж), 18-годишен е привлечен във втородивизионния холандски „Маастрихт", където до 2012 г. изиграва 164 мача.

Докато в Анталия в „Етър- 24" събират футболисти от цял свят във В. Търново съществува реална опасност отборите от различните възрастови групи на клуба да бъдат извадени от първенствата. Въпреки, че есенният дял отдавна завърши от ръководството все още не са издължили таксите за участие и картотекирането на младите футболисти. От Зоналния съвет на БФС във В. Търново три пъти са изпращали предупредителни писма, председателят му Георги Велинов е провел разговор и с изпълнителния директор на клуба Ендер Дурмушев. Дължимата сума е 1290 лева, като в ве нея има включени и съдийски такси, които не са били платени преди съответните мачове. След последния разговор от „Етър- 1924" са превели 290 лева, но другите 1000 така си стоят.

Георги Велинов заяви, че е направил достатъчно компромиси в името на футбола, но не е нормално отборите от малките населени места да са изрядни, а клубът от областния център да не е. Ако сумата не бъде внесена до началото на полусезона на мачовете на „виолетовите" няма да бъдат назначавани съдии, а след втория кръг ще се сезира Спортно- техническата комисия на БФС и тимовете ще бъдат извадени от участие, което автоматично повлича и мъжкия отбор. Ендер Дурмушев не обясни защо парите не са платени, но каза, че трябвало да се даде шанс да се изгради новия отбор при мъжете, а постепенно ще бъдат изчистени и задълженията.