Звената Български документи за самоличност ще работят на 26 и 27 януари
Звената Български документи за самоличност ще работят на 26 и 27 януари / netinfo

Във връзка с провеждането на националния референдум на 27 януари, група „Български документи за самоличност” и съответните звена към всички полицейски управления в региона ще оказват съдействие на българските граждани, които искат да гласуват, съобщават от ОД на МВР.

Готовите лични карти ще се връчват и на 26 и 27 януари, от 8.00 до 18.00 часа.

От днес хората, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са с изтекъл срок на годност или са изгубени, откраднати и повредени, могат да получат удостоверение. То обаче ще се издава само след регистриране на заявление за издаване на лична карта.

За това е необходимо гражданите лично да подадат искане по постоянен адрес в група „Български документи за самоличност” или в звената в районните управления в региона, което може да се направи до 17.00 часа на 27 януари.

Удостоверението може да бъде издадено независимо от постоянния и настоящ адрес, ако гражданинът има регистрирано заявление за издаване на лична карта по новия постоянен адрес. Удостоверенията за обявен постоянен адрес се издават от общинските администрации.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно само за деня на референдума.