Приходите на спортния тотализатор са се увеличили с 50% за три години
Приходите на спортния тотализатор са се увеличили с 50% за три години / снимка: БГНЕС

Приходите на Българския спортен тотализатор са се увеличили с 50% в рамките на три години и то без помощ от държавата и без да са искани допълнителни средства. Това каза министър-председателят Борисов при стартирането на нова система за приемане и обработка на залози в реално време за хазартните игри, предаде Агенция "Фокус".

Борисов добави, че когато правителството е дошло на власт, е заварило тотото в плачевно финансово състояние. "Хората, които обичат да залагат, които обичат тотото и лотарията, ще имат възможност да залагат онлайн и то по най-добрия и най-прозрачен начин", заяви Борисов.

По думите му 50% повече приходи в тотото, означават 50% повече за българския спорт. Премиерът Бойко Борисов пусна първия фиш в новата система и каза, че ако спечели, ще дари средствата като помощ за спорта.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков добави, че се дава възможност за модернизация на тотото. „Много правителства преди нас се опитваха да направят тази модернизация, но ние я реализирахме", каза Нейков.