Двама български треньори с говорни ефекти по Дарик радио
Двама български треньори с говорни ефекти по Дарик радио / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов влезе в ролята на спортен радио водещ. Темпераментният специалист пое отговорността да информира слушателите на Дарик радио във времето от 12.30 до 13.00 часа. Повод за тази рокада пред микрофона е 20-годишнината на медията.

За свой първи гост Тити Папазов избра друг спортен треньор, със специфични говорни ефекти. Тити Папазов включи по телефона старши треньора на футболния Славия - Велислав Вуцов.

„Понеже живеем в страната на абсурда, аз съм водещ на Дарик радио“, започна със своите встъпителни думи Тити Папазов.

От своя страна наставникът на Славия отправи редица пожелания към медията: „Слушам радиото с удоволствие и ги поздравявам. Пожелавам им много успехи на радиото.“

Какво би могло да се роди от двама треньори на Славия и Левски? Пожелание - двата футболни отбора да се срещнат един срещу друг на финала за Купата на България.

„Дай,Боже. За мен много по-важно е Славия да играе много добре, да играе добре още в първия мач от първенството. Но този финал не може да се случи, ако преди това отборът не е показал облик, какъвто искаме“, сподели Вили Вуцов.

Разбира се, интервюто нямаше как да не влезе в резонното си русло, с чисто спортно-технически въпроси за подготовката на Славия в Сандански.

„Започнахме малко не добре за нас, защото в София ни натисна лошото време и снегът. Даже и да бяхме изчистили някой от нашите терени в София, той нямаше да става за игра, защото щеше да е твърдо. Няма нито един футболист с нова травма, просто изкуственото игрище възбуди стари травми, защото се оказа по-твърд. Но има още време. Сега има отлични условия за работа. Футболистите се стараят, тренират. Първата контрола, която направихме, която е много ранна, но е с положителна оценка. Ще работим за сила, бързина, скорост, издръжливост“, отговори Вили Вуцов.

Като всеки спортен специалсит и Тити Папазов е добре запознат с новините около Славия. Затова не не учудващ и въпросът, свързан с новото попълнение на „белите“ Тодор Янчев: „Той е тук вече, разговаряхме с него. Мисля, че дори е подписал сутринта договора си в София. Аз не деля футболистите на стари и млади, а на можещи и неможещи. Убеден съм, че Тошко ще помогне на отбора ни. Убеден съм, че това е добър наш ход“, завърши Вили Вуцов.