Областната връчи днес парите от Българската Коледа за лечението на деца
Областната връчи днес парите от Българската Коледа за лечението на деца / netinfo
Областната връчи днес парите от "Българската Коледа" за лечението на деца
60621
Областната връчи днес парите от "Българската Коледа" за лечението на деца
  • Областната връчи днес парите от "Българската Коледа" за лечението на деца

Областният управител Ирена Узунова и комисия от областната администрация в Хасково връчиха днес средствата, събрани от благотворителен коледен базар, с които ще подпомогнат лечението на 3 деца от областта, включени в инициативата „Българската Коледа". В организирането на базара с ръчно изработени предмети и продукти участваха деца от 18 училища в региона, Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев", социални домове и неправителствени организации.

По предложение на медиите в инициативата за подпомагане бяха включени Йордан Каменов, страдащ от тежка форма на Детска церебрална парализа, 4-годишният Никола Беев от Свиленград, който се лекува от тежък ревматоиден артрит и 4-годишната Гюлчин Наимова от Хасково, която е с рядко срещано генетично заболяване - лесно чупливи кости.

Днес на срещата бащата на Никола Беев заяви, че семейството участва в Българската Коледа за втори път, че използват ново лекарство, от което са много доволни. Детето им в момента посещава целодневна детска градина. Със съпругата ми решихме да дарим събраните за нас пари на Българската Коледа, заяви Беев.

Събраната сума от благотворителния коледен базар в областта е 1216 лв.

В звуковия файл чуйте областния управител на Хасково Ирена Узунова: