Желаещите да станат военни могат да кандидатстват до 28 март
Желаещите да станат военни могат да кандидатстват до 28 март / netinfo

Областен военен отдел - Шумен ще приема документи за участие в конкурси за заемане на 67 длъжности във военните формирования в Шумен и още 1100 длъжности за формирования в цялата страна. Срокът за кандидатстване е до 28 март, информират от община Шумен.

Службата в доброволния резерв е първа категория труд и може да се изпълнява от мъже или жени, безработни и работещи (желаещи да получат допълнителен доход). Основната заплата за най - ниската длъжност е над 500лв. Съгласно заповед № ОХ - 889/ 21.12.2012г. на министъра на отбраната на Република България в конкурса могат да участват лица, завършили средни или висши граждански училища в страната и чужбина, с чисто съдебно минало, физически здрави и психологично пригодни,.

Кандидатите за служба в доброволния резерв следва да подадат заявление до началника на Областен военен отдел - Шумен, като приложат документите описани в министерската заповед.

Конкурсът ще се проведе по документи. На спечелилите конкурса ще им бъде предложено да сключат договор за служба до пет години. По време на службата може да бъде предложено участие в мисии извън страната.
Работодатели, които дават съгласие техни служители да бъдат в доброволния резерв, ще получат финансови обезщетения.

За допълнителна информация - в Областен военен отдел Шумен, от 09.00ч. до 17.30ч., на телефони - 054/ 98 91 99, 0887/25 41 36, 0899/ 20 75 70, e mail: v_otdel_shumen@abv.bg или на интернет адреса на Централно военно окръжие: www.comd.bg.