ПОС гласува излизане на общината от Фонда за Летище Пловдив
ПОС гласува излизане на общината от Фонда за Летище Пловдив / dariknews.bg

Очаква се тази седмица Пловдивският общински съвет (ПОС) да гласува напускането на Община Пловдив от Фонда за развитие на Летище "Пловдив". Точката е внесена за разглеждане в комисиите още в края на миналата седмица и по всяка вероятност ще влезе в дневния ред на сесията на 24-ти януари.

Община Пловдив е основният член на Фонда, като внася около 250 000 лева годишно за развитието и откриването на нови линии. Кметът Иван Тотев заяви, че няма личен проблем шефа на летището Дойчин Ангелов, а просто не е доволен от развитието на аеропорта и тези пари могат да се пренасочат за други, по-полезни дейности.

Миналата седмица стана ясно, че директорът на летището е пред смяна, тъй като ръководил аеропорта, без да съгласува действията си с държавната власт. Становище с този и още няколко други мотива е изготвил депутатът от ГЕРБ - Пловдив Костадин Язов. Ангелов ще бъде изслушан на Изпълнителна комисия на управляващата партия във вторник, за да обясни действията си. По думите на Костадин Язов доверието към директора вече е свалено и ако той не се аргументира добре за действията си, се очаква министърът на транспорта Ивайло Московски да го освободи от длъжност.