ВИДЕО: Челси взе лондонското дерби срещу Арсенал
ВИДЕО: Челси взе лондонското дерби срещу Арсенал / Reuters

Челси победи Арсенал с 2:1 в мача от 23-ия кръг на Висшата лига. Двата тима си поделиха по едно полувреме в лондонското дерби на „Стамфорд Бридж“, но в крайна сметка трите точки отидоха при „сините“.

Домакините поведоха с гол на Хуан Мата в 6-та минута, а Франк Лампард удвои в 16-та минута от дузпа. Тио Уолкът вкара единственото попадение за „точпиите“ в 58-та минута.

Рафаел Бенитес пусна Фернандо Торес като титуляр, а остави Демба Ба на пейката, заедно с Джон Тери. Бранислав Иванович пък се завърна сред стартовите единадесет в отбраната на тима.

Арсенал пък излезе в непроменен състав от двубоя в средата на седмицата срещу Суонси за ФА Къп. Заради вирусно заболяване от групата на „артилеристите“ отпаднаха Лукас Подолски и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Двубоят започна вихрено, като Оливие Жиру бе изведен отлично от Тио Уолкът, но нападателят на „артилеристите“ от изключително удобна позиция стреля в аут.

В ответната атака, в 6-та минута, „сините“ наказаха своя противник. Хуан Мата бе изведен от Сесар Аспиликуета с дълъг пас зад отбраната на Арсенал, испанецът пое топката с класа и с хубав удар вкара за 1:0. Преди подаването към Мата обаче, останаха сериозни съмнения, че гостите трябваше да получат фаул в средата на терена, когато Рамирес отне от Франсис Кокелин с цената на нарушение, за да може след това топката да отиде в Аспиликуета.

След попадението, атаките пред двете врати не спряха, а Чех и Шчесни трябваше да показват майсторство.

Челси удвои преднината си в 16-та минута след много добра атака и дузпа. Хуан Мата получи на границата на наказателното поле, след което намери отлично Рамирес, който бе свален на тревата от Шсечни. А Мартин Аткинсън посочи бялата точка. Лампард след това хладнокръвно реализира за 2:0.

През първото полувреме Челси бе по-активният отбор, а след почивката нещата се обърнаха. Арсенал натисна сериозно противника и върна един гол в 58-ата минута, когато точен бе Тио Уолкът.

Фернандо Торес отново изненада с уникални пропуски, а появилият се на негово място Демба Ба пропусна да вкара от чисто положение. Все пак домакините запазиха преднината си с доста усилия в края и взеха трите точки.

Във временното класиране, Челси заема 3-то място с актив от 45 точки. Арсенал е на 6-а позиция с 34 точки.


szólj hozzá: Chelsea vs Arsenal 2:1 GOALS HIGHLIGHTS