Похитителят натиснал спусъка два пъти, но пистолетът му засякъл
Похитителят натиснал спусъка два пъти, но пистолетът му засякъл / снимка: Reuters
Похитителят натиснал спусъка два пъти, но пистолетът му засякъл
60596
Похитителят натиснал спусъка два пъти, но пистолетът му засякъл
  • Похитителят натиснал спусъка два пъти, но пистолетът му засякъл

Похитителят на лидера на Ахмед Доган се е опитал да произведе два изстрела. Той е натиснал спусъка два пъти, но пистолетът му е засякъл. Това е категоричното становище на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Нападателят живее в Бургас. Цветанов определи миналото му като „добро криминално". През 2006 г. има присъда за телесна повреда, за което получил една година условно. През 2009 г. пък получил три месеца ефективно за хулиганство в Бургас, а година по-късно в Кюстендил получил административна глоба за притежание на наркотици. Регистрирани са и прояви за грабеж и хулиганство.

Установено е, че баджът, който нападателят е притежавал, е от младежката конференция на ДПС, която се проведе през ноември 2011 г. В момента се проверява дали тогава Октай Енимехмедов е бил делегат или симпатизант и дали е бил предвиден в списъците на днешната конференция.

Цветанов призова да не се прибързва с политически спекулации, тъй като опитът за убийство в крайна сметка бил извършен от български мюсюлманин. Прокуратурата се е заела със случая. Предстои на Енимехмедов да бъде повдигнато обвинение за убийство. Цветанов припомни, че вероятността с газов пистолет да бъде убит човек не е много голяма. Мотивите за неуспешния му опит се изясняват. Не е ясно и дали е споделял с някого за намеренията си.