Съседите на Октай: Прекрасно момче от добро семейство!
Съседите на Октай: Прекрасно момче от добро семейство! / снимка Дияна Бедросян

Съседите на семейство Енимехмедови са категорични, че Октай не би могъл да извъшри убиство. В следобедните часове днес бл. 24 в "Славейков", където Октай, заедно с родителите си и брат си Мехмед живеят от години беше обграден от служители на полицията и жандармерията. Вратата на апартамента на семейството осната затворена за журналисти, а зад нея се чуваше само лайят на кучето им.
Двамата братя, по-големият, от които стана известен с участието си в предаването на Слави Трифонов и спечелването на черевно "Ферари" и родителите им Айше и Хасан живеели скромно и в добри отношения със своите комшии.
"Октан е пракрасно момче. Възпитано, винаги поздравява, студент е в София, интелигентен. Това, което видях по телевизията е ужасно, а още повече ме ужаси реакцията на депутатите!". Това сподели възрастната съседка на Октай - Пенка Лечева.
Друга живееща във входа, точно над семейството сподели пред "Дарик", че не е виждала малкия брат на Метин от няколко месеца. "Това са възпитани деца, родителите им са скромни хора, които биха подали ръка на всеки. Никога не сме ставали свидетели на грозни сцени, а живеем с тези хора от достатъчно дълго за да имаме впечатления за тях", смята Маряна Нонева.
Мнението й потвърдиха и други живущи в блока, които не пожелаха да бъдат цитирани. Най-шокираща за всички тях била агресивната реакция на депутатите, които пребили момчето пред камерите.