Ласкар се обезлюдява, в Ралево са си купили по-евтини дърва
Ласкар се обезлюдява, в Ралево са си купили по-евтини дърва / gerb.press

На 16 януари, общинските съветници от ПП ГЕРБ Красимир Трифонов, Станислав Петков, Владислав Монов и Даниела Гонкова посетиха селата Ралево, Ласкар и Николаево и се срещнаха с жителите им.

В Ралево хората споделиха, че за първи път тази година са си купили дърва, които са с по 20 лева на кубик по-евтини. Това, според тях, не се е случвало от 12 години насам. Пожелаха, ако е възможно библиотеката, читалището и пенсионерският клуб да се обособят в отделни помещения, тъй като в момента са в една и съща стая и това създава неудобство за хората.

В Ласкар смятат, че сметосъбирането е редовно с малки изключения в улиците, които са без асфалтова настилка, тъй като колите избягват да влизат там, поради лошото им състояние. Селото все повече се обезлюдява, останали са само 64 човека, които са на средна възраст 70 години и от година на година намаляват, защото Ласкар няма с какво да привлече младите хора, въпреки чудното местоположение.

В Николаево не си спомнят друга зима така добре да са им изчистени улиците и редовно да им се извозват контейнерите с отпадъци. Жителите на селото дадоха заявка и тази година да кандидатстват по програмата за временна заетост, дори с двойно повече кандидати, тъй като през миналата година, групата от 14 човека се е справила успешно с хигиенизирането и озеленяването на Николаево.