Борисов да поеме отговорност за изчистване на „мъртвите души“ от избирателните списъци, иска Кунева
Борисов да поеме отговорност за изчистване на „мъртвите души“ от избирателните списъци, иска Кунева / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Премиерът Бойко Борисов трябва да поеме отговорността за честното провеждане на изборите и изчистването на "мъртвите души" в избирателните списъци. Това поиска в Пловдив председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева по повод изнесените данни за над 950 000 "мъртви души" в списъците за референдума. „Тези „мъртви души" са отговорност на това правителство", категорична е Кунева, цитирана от пресцентъра на движението.

Според нея "неизчистените " избирателни списъци позволяват големи измами при гласуването и Движението ще работи максимално за провеждането на честни избори. "Предстоят пет години, в които ще има избори. Хайде всяка година да изчистваме списъците, крачка по крачка от тези 950 000 "мъртви души". Да започнем от предстоящите парламентарни избори. Ние няма да спрем, докато този проблем не бъде решен", допълни Кунева.

Организационният секретар на партията Калин Томов призова обществото да превърне в кауза провеждането на честни избори, а премиерът не може да остане безучастен, както вече се е случило при коалицията "Марковска" и "Дюнигейт".