Петр Чех: Лампард заслужава нов договор
Петр Чех: Лампард заслужава нов договор / Reuters

Вратарят на Челси Петр Чех подкрепи втория капитан на клуба Франк Лампард, като заяви, че английският национал заслужава да получи нов договор от ръководството.

Раздялата между лондончани и един от символите на клуба изглежда все по-близо във времето, като агентът на Лампард разкри, че все още никой не го е търсил за преговори.

Чех се присъедини към лагера на полузащитника, който напоследък демонстрира повече от чудесна форма, и заяви, че той все още е ключова фигура в отбора. „Остават още 6 месеца до края на сезона, така че предстои да видим дали той ще остане или не“, каза чешкият национал. „Аз не съм директор, но ако той продължи да играе по този начин, има пълното право да търси удължаване на контракта си.“

„Отборът ни се промени, възрастта му – също, но Лампард си остава все така важен. Може и да не почва във всеки мач, но когато играе, го прави с качество и опит. Страхотно е да го наблюдаваш. Познавам го от много време, той винаги е бил фантастичен играч за клуба и продължава да бъде такъв“, завърши Чех.