С молебен и митинг в Белене подкрепиха референдума
С молебен и митинг в Белене подкрепиха референдума / archiv.DarikNews

Днес в 11:00 часа в православния храм "Св.вмч. Георги Победоносец" в Белене, Великотърновският митрополит Григорий отслужи молебен за благоденствие и просперитет на Община Белене и нейните граждани, съобщиха от пресцентъра на общината.

Събитието е организирано от църковното настоятелство при Православния храм "Св.вмч. Георги Победоносец" в Белене със съдействието на общината и Инициативния комитет "За АЕЦ Белене".

По - късно от 12:00 часа на площад "България" в града се проведе митинг - концерт в подкрепа на предстоящия референдум "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена мощност" с участието на рок група "НОТ" и вокална група "Персина" при НЧ "Христо Ботев - Белене.

С молебен и митинг в Белене подкрепиха референдума
netinfo

На митинга, на който се събраха близо 3000 души млади беленчани, напуснали града поради липса на икономическа възможност да се реализират се обърнаха към съгражданите си и приятелите си да участват в референдума за да може да имат основателна причина да се върнат и да заживеят в родния си град.