На референдума за Белене щели да гласуват 16 процента неграмотни
На референдума за Белене щели да гласуват 16 процента неграмотни / DarikNews.bg, архив

България трябва да гласува против изграждането на АЕЦ "Белене" на предстоящия референдум, тъй като цената на строителството на централата е непосилно за страната, ще се произвежда скъп ток, а дългът ще се изплаща между 35 и 40 години. Това становище представи председателят на ДСБ-Варна проф. д-р Димитър Камбуров на откриването на новия политически сезон на партията.

Той изрази съмнение, че централата би отговаряла на съвременните технологични изисквания за сигурност. Професорът изказа притеснение, че на референдума ще участват 16 процента полуграмотни и неграмотни хора, които не са наясно за какво точно става дума.

Откривайки предизборната кампания на ДСБ във Варна, Камбуров очерта основните проблеми пред страната, сред които демографската криза, обезлюдяването на селата, високата безработица. Според него в морската столица реално без препитание са 25 на сто от хората.

Това, че Варна няма син депутат в парламента си личи по изоставането на Североизточния регион, коментира водачът на листата и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев.