Яне Янев иска отмяна на референдума
Яне Янев иска отмяна на референдума / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Парламентът да отмени решението за провеждане на референдума за развитието на ядрената енергетика, настояха от РЗС, които ще внесат проекторешение в НС по темата. Лидерът им Яне Янев, който е депутат от Благоевградски избирателен район, поиска президентът Росен Плевнелиев да сезира КС за противоконституционни текстове от закона за допитването и самата формулировка на въпроса. Искане за отмяна на допитването има внесено в парламента и от синия депутат Лъчезар Тошев.

„Всички разумни хора виждат, че този референдум е провал, че едни 30 000 000 лева ще бъдат хвърлени в онзи гьол в Белене, ще потънат, както потънаха милиардите и ние да стоим със скръстени ръце и да чакаме като на заколение във всички случаи да се случи референдумът.

"Именно сега е моментът да се предприемат действия, за да се прекрати превеждането на референдума за втора атомна, което той определи като „безумие". Държавният глава е за това, за да може в тежки моменти за държавата да предприеме действия, които са държавнически и обединителни", каза Янев.